зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

2 Травня 2024
Пенсії ВПО, які не пройшли ідентифікацію: роз'яснення ПФУ
Пенсіонери мають обов'язково пройти процедуру ідентифікації особи, щоб продовжувати отримувати виплати від держави

Пенсії для внутрішніх переселенців можуть перестати нараховувати, якщо вони не пройшли обов'язкову ідентифікацію своєї персони.

Деталі

Як уточнили в Пенсійному фонді України, пенсіонери, які отримали статус ВПО до повномасштабного вторгнення, мали пройти перевірку ще до 31 березня 2024 року.

У ПФУ стверджують, що таким чином хотіли переконатися в отриманні виплат тими громадянами, які справді мають на них право.
Термін підтвердження особи завершився, тому без проходження ідентифікації можна залишитися без пенсій.

У Фонді підкреслили, що переселенці все ще можуть пройти фізичну ідентифікацію.

Після проходження ідентифікації пенсія буде виплачена за всі місяці, за які людина не отримувала її у зв'язку непроходженням ідентифікації.

За квітень Ощадбанк направив до ПФУ список з одержувачів пенсій, які пройшли процедуру перевірки особи. Їм уже відновили нарахування виплат на банківську картку.

Додатково звертатися до органів Пенсійного фонду України із заявою про відновлення виплати пенсії, зупиненої через непроходження ідентифікації, не потрібно.

Як пройти ідентифікацію

Є кілька зручних способів. Можна завітати до відділення Ощадбанку чи Пенсійного фонду або увійти в особистий кабінет на електронному порталі ПФУ за допомогою електронного підпису Дія.

Також є опція проходження процедури за допомогою відеозв'язку. Заявку на нього можна залишити на сайті ПФУ або за такими номерами:

0 800 503 753;
044 281 08 70;
044 281 08 71.
Нагадаємо, ВПО та постраждалі від війни особи можуть отримати 10800 грн.

За матеріалами ФПУ