Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

11 Травня 2017

В Україні ще на місяць продовжили надзвичайний стан в енергетиці.

Кабінет міністрів України ще на місяць продовжив дію прийнятих в середині лютого надзвичайних заходів на ринку електроенергетики для забезпечення стабільного енергопостачання споживачів. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання Уряду після виступу Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика .

"У нас вже три місяці діють надзвичайні заходи. Повинен сказати, що сьогодні на складах знаходиться 2,2 млн тонн вугілля. Це рівно стільки, скільки ми мали восени для підготовки до осінньо-зимового періоду. Крім того, внесок атомної енергетики за квітень склав 62,5%. А в неділю ми встановили абсолютний рекорд - 68%. При цьому, в травні минулого року - цей показник склав 47%. Всі ці заходи дали можливість зекономити 1,7 млн. тонн вугілля" - сказав міністр.

Слід зазначити, що надзвичайна ситуація в українській енергетиці була оголошена в січні цього року у зв'язку з блокадою поставок в Україну антрациту з не підконтрольних українській владі територій. Незважаючи на те, що видобуток вугілля вівся компаніями, зареєстрованими в Україні, відвантаження і постачання їх продукції фактично зупинилася. З 10 лютого вугілля не надходить на теплові станції та підприємства металургії, що загрожує зупинкою виробництва тепла, електроенергії, а також зривом виробничих контрактів і скороченням доходів металургійних компаній.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net