Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

10 Серпня 2017

Засідання Міжвідомчої робочої групи з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості

Завтра, 11 серпня 2017 року відбудеться перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості, яка утворена постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017р. № 450.

Нагадуємо, що 24 травня поточного року на засіданні Кабінету міністрів України за пропозицією голови Укрвуглепрофспілки В. Турманова було прийнято рішення відновити діяльність Координаційної ради з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості, яка діяла раніше.

Міжвідомча робоча група як колегіальний консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України створений замість Координаційної ради.

Діяльність робочої групи буде відбуватися під керівництвом Віце – прем’єр - міністра України В.Є. Кістіона.

Постановою визначений посадовий склад робочої групи, до якого включені керівництво Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, керівники інших провідних міністерств та відомств Кабінету Міністрів України, голови галузевих профспілок вугільної промисловості та Народні депутати України.

Також затверджено Положення про Міжвідомчу робочу групу, в якому визначені її основні завдання та повноваження.

Пропозиції та рекомендації, які будуть прийматися робочою групою повинні надсилатися до Кабінету Міністрів України і можуть бути реалізовані шляхом прийняття відповідних рішень уряду.

Для вирішення проблем галузі та забезпечення сталої діяльності вугледобувних підприємств необхідна чітка координація та виваженість дій всіх органів влади. Саме така основна задача покладається на створений дорадчий орган.

За рішенням останнього пленуму ЦК Профспілки до порядку денного першого засідання виносяться актуальні питання, що пов’язані з фінансуванням вугільної галузі у другому півріччі поточного року та прогноз на наступний 2018 рік.

Крім того, до цього часу залишилося не вирішеним питання щодо повернення права на пільгову пенсію окремим категоріям працівників, які продовжують працювати в підземних умовах. Це питання також поставлено на розгляд робочої групи як невідкладне.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net