Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

14 Вересня 2017

Нарада у Першого віце- прем'єр – міністра України Кубіва С. І.

Сьогодні 14 вересня за ініціативи Федерації профспілок України відбулася зустріч під головуванням Першого віце- прем'єр – міністра України Степана Кубіва з представниками галузевих Профспілок, за участю голови Укрвуглепрофспілки Віктора Турманова.

На порядку денному даного засідання розглядалося питання «Про основні показники Державного бюджету України на 2018 рік».

В своєму виступі голова Профспілки наголосив на тому, що головним питанням сьогодення залишається забезпечення стабільної виплати заробітної плати у визначені строки та погашення наявної заборгованості з неї, яка на сьогоднішній день заборгованість складає 534, 5 млн. грн.

Також профспілковий лідер звернув увагу на необхідність збільшення бюджетних видатків на виплату заробітної плати шахтарям в сумі 1,2 млрд. грн. Це дозволить вийти на рівень забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам вугільної галузі у 2017 році.

«Ще більш напружено складається ситуація з державним бюджетним фінансуванням вугільної галузі в наступному році. Всупереч пропозицій і розрахунків Міненерговугілля України, Міністерство фінансів України спрямувало до Кабінету Міністрів України проектні показники Держаного бюджету на 2018 рік, де передбачено лише дві бюджетні програми - на реорганізацію вугільної промисловості та гірничорятувальні заходи. Зовсім не передбачені бюджетні видатки на державну підтримку вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції, завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська», технічне переоснащення шахт та заходи з охорони праці і техніки безпеки на виробництві» - сказав Віктор Турманов.

На завершення свого виступу Віктор Турманов наголосив на необхідності проведення термінової зустрічі Прем'єр - міністра України Володимира Гройсмана з представниками Укрвуглепрофспілки по розгляду питань бюджетного фінансування вугільної галузі в 2017 і 2018 роках та вирішенню нагальних соціальних проблем її працівників.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net