Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

7 Листопада 2017

У Раді відкрили електронний кабінет громадянина

На сайті Верховної Ради запрацював новий сервіс – електронний кабінет громадянина.Про це повідомляє прес-служба парламенту, передає «Слово і Діло».

Сервіс надає змогу працювати з іншими електронними сервісами, зокрема подавати електронні петиції, брати участь у громадському обговоренні законопроектів, подавати електронні звернення, записуватися на відкриті пленарні засідання, користуватися базою нормативно-правових даних.

«З метою досягнення більшої відкритості, прозорості та підзвітності перед громадянами Верховна Рада України запроваджує новий веб-портал «Електронний кабінет громадянина», що виступатиме як єдина точка входу для роботи з такими електронними сервісами Верховної Ради України для громадян, як: нові веб-системи «Електронні звернення громадян» до Верховної Ради України та «Запис громадян України на відкриті пленарні засідання» Верховної Ради України, нова версія веб-системи «Законодавство України», веб-портал «Громадське обговорення законопроектів» Верховної Ради України, веб-портал «Електронні петиції до Верховної Ради України», веб-портал «Відкриті дані» Верховної Ради України», – зазначається в повідомленні.

Щоб користуватися зазначеними сервісами, необхідно в них зареєструватися.

Крім того, тепер електронні звернення громадян будуть інтегровані з автоматизованими системами «Листи та звернення громадян» та «Автоматизована система документообігу» Верховної Ради, що має сприяти прискоренню реєстрації звернень і посилити контроль за їх своєчасним опрацюванням і наданням відповіді авторам звернень.

Зазначимо, нещодавно в Україні розробили чат-бота «Тараса», який може покроково разом із посадовцем заповнити електронну декларацію.

З 2018 року Міністерство охорони здоров'я України планує запровадити електронні рецепти.

Слово і діло

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net