Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

14 Листопада 2017

ЧОРНОБИЛЬЦІ ЗАМІСТЬ ПУТІВОК МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ВІДПОВІДНУ ГРОШОВУ КОМПЕНСАЦІЮ

Для реалізації прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на отримання за їхнім бажанням грошової компенсації замість путівки Уряд прийняв рішення встановити середню вартість путівки для виплати такої компенсації з розрахунку 35% чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до 1 грн).

Нагадаємо: у 2017 році розмір прожиткового мінімуму для вказаної категорії осіб становить 1247 грн.

Зазначена норма розроблена Мінсоцполітики і затверджена Урядом у постанові «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Як повідомляє Мінсоцполітики, прийняття постанови забезпечить виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та проведення виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки з 1 січня 2018 року, а також сприятиме реалізації принципу соціальної справедливості.

Виплата зазначеної компенсації проводитиметься за бюджетною програмою 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Реалізація акта не потребуватиме додаткових видатків із Державного бюджету України.

За матеріалами: ЛІГА ЗАКОН.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net