Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

18 Січня 2018

Зустріч з Міністром.

Сьогодні, 18 січня, відбулася зустріч голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова з Міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом. Під час зустрічі головою Укрвуглепрофспілки були порушені нагальні шахтарські питання, зокрема, стосовно виплати заробітної плати шахтарям та ліквідації заборгованості з неї, яка станом на 15 січня 2018 році складає 711 млн. грн.

Голова Профспілки висловив занепокоєння щодо бюджетного фінансування галузі у 2018 році, де не передбачено достатніх коштів на державну підтримку будівництва і технічне переоснащення шахт, на подолання соціальної адаптації та захисту працівників вугледобувних підприємств , що ліквідуються або консервуються. Таке, фінансування галузі, яке закладене в Держбюджеті на поточний рік, призведе до подальшого посилення соціальної напруги в трудових колективах, яка вже на зараз досягла критичного стану.

Були обговорені питання стосовно реформування вугільної галузі і забезпечення подальшого сталого фінансування вугільних підприємств та безперечного врахування внесених Профспілкою пропозицій з цих питань.

Під час зустрічі було наголошено на тому, що Міненерговугіллю необхідно впроваджувати більш чітку позицію та вживати конкретні дії стосовно відновлення права на пенсію за віком на пільгових умовах працівникам, зайнятим на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу ( Списки № 1 та №2).

Незабаром, 24 січня 2018 року за участі керівництва Міненерговугілля відбудеться засідання Президії ЦК Профспілки, на якому буде розглянуто питання «Про стан справ на підприємствах вугільної промисловості, виплату заробітної плати, погашення заборгованості з неї та реформування державних вугледобувних підприємств» і визначено напрямки діяльності по вирішенню порушених проблем.

Будемо сподіватися, що шахтарські питання і відповідні пропозиції Профспілки надалі матимуть більшу підтримку Міненерговугілля та Уряду України і знаходитимуть позитивне вирішення.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net