Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

13 Лютого 2018

Визначено порядок використання бюджетних коштів для розвитку вугільної промисловості

Бюджетні кошти направлять на погашення заборгованості із зарплати та переоснащення вугледобувних підприємств.

Уряд встановив механізм використання бюджетних коштів за програмою «Здійснення заходів щодо забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування державного сектора вугільної промисловості».

Головним розпорядником бюджетних коштів є Міненерговугілля. Одержувачами - вугледобувні підприємства державної форми власності або господарські товариства з видобутку вугілля, 100% акцій яких належать державі.

Бюджетні кошти спрямовуватимуться на:
- забезпечення вітчизняного виробництва товарної продукції шляхом оплати праці та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати, в тому числі на погашення заборгованості по заробітній платі;
- здійснення заходів з технічного переоснащення та модернізації вугледобувних підприємств в сумі не менше 30% загального обсягу асигнувань за бюджетною програмою, в тому числі на фінансування інвестиційних проектів вугільної галузі для модернізації та технічного переоснащення шахт, відібраних на конкурсній основі в 2017 році.

Погашення заборгованості із зарплати здійснюється відповідно до інвентаризацією, проведеної вугледобувними підприємствами. Якщо сума виділених коштів менше, ніж обсяг заборгованості, Міненерговугілля розподіляє бюджетні кошти між вугледобувними підприємствами пропорційно певної заборгованості в тих періодах, в яких є заборгованість працівникам.

Міненерговугілля перераховує бюджетні кошти вугледобувним підприємствам на окремі рахунки, відкриті в органах Казначейства, із зазначенням напрямків їх використання, в тому числі в платіжних дорученнях.
Відповідний Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції і подальшого реформування державного сектора вугільної промисловості затверджений постановою Кабміну від 7 лютого 2018 року № 63.

За матеріалами Ліга:Закон

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net