Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

2 Березня 2018

ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО НАКОПИЧУВАЛЬНУ СИСТЕМУ ПЕНСІЙНОГО СТРАХУВАННЯ ОБГОВОРЕНО В КОМІТЕТІ

27 лютого 2018 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (реєстр. № 6677, доопрацьований).

«Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 року № 2148-VIII передбачено запровадження другого рівня системи пенсійного забезпечення – накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування з 1 січня 2019 року. Єдиним законопроектом, зареєстрованим у Верховній Раді України, що направлений на виконання цієї норми Закону України № 2148, є законопроект за № 6677» - зазначила голова профільного комітету Людмила Денісова.

Законопроект передбачає побудову децентралізованої накопичувальної системи через недержавні пенсійні фонди. Суть такої системи полягає у тому, що частина обов’язкових внесків до пенсійної системи має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачуватимуть такі внески. Ці кошти мають інвестуватися в економіку України з метою отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів. Метою законопроекту є додатковий рівень пенсійного забезпечення громадян.

За результатами розгляду народні депутати України - члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.

Винесення законопроекту № 6677 у сесійну залу Парламенту дозволить обговорити всі ключові питання щодо запровадження пенсійної системи ІІ рівня.

За повідомленням Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net