Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

7 Березня 2018

ЧИ РЕЄСТРУВАТИ ВСТУПНІ ІНСТРУКТАЖІ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ, ЯКИХ ВІДРЯДИЛИ ДО ПІДПРИЄМСТВА

Питання реєстрації вступних інструктажів з охорони праці з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство, вирішується на розсуд керівника

Для забезпечення збереження життя, здоров'я та працездатності працівників роботодавець зобов'язаний під час прийняття на роботу і в процесі роботи організувати проведення інструктажів навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Вступний інструктаж з питань охорони праці проводиться з усіма працівниками, які приймаються на постійну або тимчасову роботу, а також з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство та беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства (п. 6.3 Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 р. № 15).

Внесення записів про проведення вступного інструктажу працівникам інших організацій, які прибули на підприємство та беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства, у журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці вимогами вказаного Типового положення не передбачено.

Враховуючи зазначене, питання реєстрації вступних інструктажів з охорони праці з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства, вирішується на розсуд керівника відповідного підприємства, що має бути відображено в нормативних актах з охорони праці, які діють на підприємстві, зокрема у положенні про навчання з питань охорони праці відповідного підприємства.

Лист Держпраці від 14.12.2017 р. № 11854/4/4.4-ДП-17

По матеріалам ЛІГА:ЗАКОН

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net