Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

17 Квітня 2018

Фонд соцстрахування збільшив охоплення українців реабілітацією на 17%

З початку 2018 року Фонд соціального страхування України за реформованим механізмом забезпечив реабілітаційним лікуванням в санаторно-курортних закладах вже 6 850 застрахованих осіб, повідомив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.

Фонд соціального страхування забезпечує повне охоплення працюючих українців безоплатним реабілітаційним лікуванням.

«У разі виникнення медичної потреби, якщо особа є застрахованою, Фонд профінансує проходження нею курсу реабілітації в санаторно-курортному закладі за її вибором. Немає ліміту на кількість осіб, яким ФССУ фінансує лікування. Навіть путівки ми замінили тристоронніми договорами між Фондом, санаторієм і застрахованою особою – путівки мали значні обмеження, бо закупались у певній кількості на певний період та за певним медичним профілем, тобто їх могло не вистачити. Зараз цієї проблеми не має», – пояснює Володимир Саєнко.

Крім того, за словами Володимира Саєнка, на час проходження реабілітації особі видається лікарняний листок, який фінансується Фондом з першого дня тимчасової непрацездатності до закінчення курсу відновного лікування, аби компенсувати втрату заробітку.

Розпочавши реформу надання соцпослуг з 01 серпня 2017 року, команда Фонду соціального страхування України в рекордні строки впровадила більш ефективний механізм адресного надання українцям безоплатної для них допомоги з метою відновлення здоров’я та працездатності. У реформованому вигляді система запрацювала з 01 січня 2018 року.

Завдяки переходу на адресність, охоплення реабілітацією за рахунок коштів Фонду соцстрахування відповідно до результатів першого кварталу збільшилось на 17% у порівнянні з минулим роком.

«Ми зробили із соціальної послуги дійсно послугу, а не забюрократизований процес. Щоб її отримати, не потрібно бігати за довідками, ставати в чергу. У стаціонар до хворого особисто приходить представник Фонду, пацієнт має лише пред’явити паспорт і код. Найголовніше, завдяки новому механізму покращилась якість надання відновного лікування та збільшилось охоплення ним. Всі застраховані українці, які потребують реабілітації, сьогодні отримують її безоплатно за рахунок коштів ФССУ», – говорить Володимир Саєнко.

Пройти відновне лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм за кошти ФССУ має право кожен застрахований українець за наявності медичних показань – сьогодні під опікою Фонду більше 12 млн осіб, які мають офіційне працевлаштування, або є фізичними особами-підприємцями.

Зокрема, пройти реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України можна в разі підгострого періоду інфаркту міокарда, опіків, захворювань легень; цукрового діабету; оперативного та інструментального видалення каменів з нирок тощо.

ФССУ фінансує медичну реабілітацію за такими профілями:

– нейрореабілітація,

– м’язово-скелетна реабілітація,

– кардіо-пульмонарна реабілітація,

– медико-психологічна реабілітація учасників АТО,

– реабілітація після оперативних втручань на органах зору,

– реабілітація при порушенні перебігу вагітності,

– інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Відповідна інформація розміщена на сайті Фонду соціального страхування України.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net