Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

24 Липня 2018

Президія ЦК Профспілки.

Сьогодні, 24 липня, відбулося засідання Президії ЦК Профспілки, на якому було розглянуто питання « Про хід підготовки до проведення V З'їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України». В засіданні прийняв участь заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун. а також члени постійних комісій ЦК Профспілки, які не є членами Президії ЦК Профспілки.

На початку засідання з інформацією виступив Анатолій Корзун. Який поінформував присутніх щодо погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям , яка станом на 23 липня становить 624 млн. грн, а також щодо Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі ( реєстр. № 8362), прийнятого Верховною Радою України 13 липня поточного року. Зокрема, у своєму виступі заступник Міністра стосовно даної законодавчої ініціативи зазначив наступне:« Сподіваємося, що на цьому тижні Президент України підпише даний Закон і кошти підуть на виплату заробітної плати шахтарям та погашення заборгованості з неї».

В обговоренні даної інформації взяли участь голови територіальних організацій Профспілки Іванішин В. Т., Бабіч В. М., Сиротюк Р. П., Лащенко В. Ф. Древаль П. П., Калістратов Ю. І., Турчин О. П., Щербань В. П., голова первинної профспілкової організації шахти "Червоноградська" Євтушок П. Т. та заступник голови Дніпропетровського теркому Профспілки Тютюнник М. М., які ставили питання заступнику Міністра щодо найбільш болючих проблем своїх підприємств.

Заслухавши інформацію заступника Міністра Анатолія Корзуна та виступи голоів територіальних та первинних організацій Профспілки голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов підвів підсумки обговорення даного питання. При цьому він зазначив, що інформацію заступника Міністра необхідно взяти до відома і провести в найкоротший термін зустріч з В. о. Міністра енергетики та вугільної промисловості України Максимець. Т. В. стосовно стану справ у вугільній галузі та подальшої роботи Міністерства по прийнятому Верховною Радою України Закону № 8362.

З основного питання порядку денного « Про хід підготовки до проведення V З'їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України» доповів Перший заступник голови Профспілки Валерій Мамченко. В своєму виступі він зазначив, що необхідні проекти документів підготовлені апаратом ЦК Профспілки на основі наданих матеріалів територіальними та первинними організаціями Профспілки і всі члени Президії ЦК Профспілки та профактив мали можливість з ними ознайомитися. «У разі виникнення пропозицій та зауважень до підготовлених проектів документів необхідно до 3 серпня направити їх до ЦК Профспілки для врахування в подальшій роботі»- зазначив доповідач .

За участі постійно діючих комісій Профспілки, які не є членами Президії ЦК Профспілки було проведено засідання постійно діючих комісій, на яких було розглянуто та затверджено проекти основних документів V З'їзду Профспілки: Звіт ЦК Профспілки та Головні завдання Профспілки на наступні 5 років, а також кандидатури до нового складу постійних комісій ЦК Профспілки.

Враховуючи вищевикладене Президія ЦК Профспілки вирішила:

1. Інформацію « Про проведену роботу з підготовки Матеріалів до проведення V З' їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України» взяти до відома.

2. Головам територіальних і первинних організацій Профспілки ознайомити обраних делегатів V З' їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України , працівників і актив профорганізацій з наданими проектами Звіту ЦК Профспілки за 2013-2018 роки, Головних завдань Профспілки на 2018-2023 роки та інших документів, підготовлених на розгляд V З' їзду Профспілки. Наявні пропозиції, доповнення і зауваження направити до ЦК Профспілки у термін до 1 серпня 2018 року.

3. Скликати 21 серпня 2018 року в м. Києві X Пленум ЦК Профспілки, на якому затвердити проекти документів V З' їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Також на засіданні Президії ЦК було розглянуто ряд інших питань, пов'язаних з організаційною діяльністю Профспілки

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net