Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

4 Вересня 2018

Брифінг у Верховній Раді України

Сьогодні, 4 вересня, у Верховній Раді України відбувся брифінг народного депутата України Михайла Бондаря та Голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова щодо кризової ситуації, яка склалася на підприємствах вугільної галузі України.

Народний депутат України у своєму виступі наголосив на необхідності збільшення видобутку вітчизняного вугілля , та використання українського вугілля на теплових електростанціях України , а також забезпечення і наших шахтарів роботою та заробітною платою.

Виступаючи на брифінгу голова Профспілки озвучив стан справ у вугільній галузі та наголосив на постійному недофінансуванні галузі, що призводить до утворення заборгованості по заробітній платі. Профспілковий лідер зауважив на необхідності виділення на 2019 рік реального бюджетного фінансування вугільної галузі, з метою забезпечення необхідного технічного стану вугільних підприємств та сталої виплати заробітної плати і невідкладного погашення заборгованості з неї . «Якщо говорити про контрольні цифри, які ми отримали в процесі формування Державного бюджету України на 2019 рік, то вони зменшені на 50 % в порівнянні з показниками минулого року. То про яке ж реформування вугільної галузі можна говорити?» - підкреслив голова Профспілки.

Також Віктор Турманов наголосив на необхідності проведення комітетських слухань в Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки разом з Комітетом з питань бюджету за участю Міністра енергетики та вугільної промисловості та В. о. Міністра фінансів стосовно законодавчого вирішення питань забезпечення стабільної роботи підприємств вугільної промисловості України.


© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net