Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

6 Вересня 2018

Участь голови Профспілки в засіданні Комітету ПЕК

В середу,5 вересня поточного року , відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань паливно – енергетичного комплексу , ядерної політики та ядерної безпеки. В засіданні Комітету взяв участь голова Профспілки Віктор Турманов. В своєму виступі голова Профспілки озвучив кризову ситуацію, яка склалася на державних вугільних підприємствах , зокрема він наголосив на тому, що на даний час заборгованість по заробітній становить понад 1 млр. гривен.

« Вперше за роки незалежності України до свого професійного свята – Дня шахтаря, не всі шахтарі отримали заробітну плату» - наголосив профспілковий лідер.
Стосовно Державного бюджету на 2019 рік по вугільній галузі, то Віктор Турманов зазначив, що бюджет наступного року на 50 % менший від показників бюджетного фінансування вугільної галузі в поточному, 2018 році.
В свою чергу народний депутата України Михайло Бондар озвучив пропозицію стосовно проведення комітетських слухань по питанням вугільної галузі. Депутати, члени Комітету ПЕК одноголосно підтримали дану пропозицію.

В результаті – було вирішено в найближчий час провести комітетські слухання за участю профільного Віце- прем'єр-міністра України Кістіона В. Є., Міністра енергетики та вугільної промисловості України Насалика І. С., В. о. Міністра фінансів Маркарової О. С. стосовно бюджетного фінансування вугільної галузі у 2019 році.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net