Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

2 Листопада 2018

Доручення Прем'єр- міністра України Володимира Гройсмана за результатами наради в Кабінеті Міністрів України .

Як відомо, за ініціативи Профспілки працівників вугільної промисловості України 26 жовтня поточного року під головуванням Прем'єр- міністра України Володимира Гройсмана відбулася нарада, на якій було розглянуто питання щодо стану і перспектив функціонування підприємств вугільної промисловості.

Протокольним дорученням , зокрема, визначено:

- Звернути увагу Міністра енергетики та вугільної промисловості Насалика І. С. на незадовільний стан формування та реалізації державної політики у його комплексі і попередити про його персональну відповідальність та доручити попередити про персональну відповідальність своїх підлеглих та керівників відповідних державних підприємств, які провадять господарську діяльність у вугледобувній галузі, а також на необхідність вжитгя вичерпних заходів для виправлення до кінця 2018 року кризової ситуації, що склалася на підприємствах вуглевидобувної промисловості державного сектору економіки.

- Міненерговугіллю із залученням представників Луганської облдержадміністрації та Укрвуглепрофспілки терміново вжити заходів до вирішення проблемних питань щодо ситуації, яка склалася на шахті імені Г. Г. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля". Про результати поінформувати Кабінет Міністрів.

- Міненерговугіллю із залученням Мінекономрозвитку та державного підприємства "ПРОЗОРРО" проаналізувати ефективність публічних закупівель, які фінансувaлися за рахунок видатків державного бюджету на вугільну гaлузь у 2016-2018 роках. Про результати поінформувати Кабінет Міністрів.

- Міненерговугіллю із залученням представників відповідних облдержадміністрацій організувати відвідування державних вугледобувних підприємств для проведення відкритих громадських обговорень з трудовими колективами щодо ефективності формування і реалізації державної політики у вугільно-промисловому комплексі, у тому числі щодо заходів з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах.

- Міненерговугіллю вжити заходів до завершення формування державного підприємства "Національна вугільна компанія" та забезпечити його функціонування з метою реструктуризації вугледобувних підприємств та виконання заходів, спрямованих на забезпечення їх беззбиткової роботи. Про результати інформувати Кабінет Міністрів.

- Віце-прем’єр-міністрові України Кістіону В. С., Міненерговугіллю за участю НКРЕКП та державного підприємства "Енергоринок" забезпечити організацію та проведення чергового засідання Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії, утвореного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 р. N 559.

- Міненерговугіллю за участю державного підприємства "Держвуглепостач" вживати заходів до забезпечення проведення своєчасних розрахунків з вугледобувними підприємствами за поставлену товарну вугільну продукцію.

- Міненерговугіллю підготувати та подати у тижневий строк в установленому порядку Кабінетові Міністрів проект акту щодо визначення пріоритетності використання вітчизняного вугілля для виробництва електричної енергії з метою розгляду його на черговому засіданні Уряду.

- Міненерговугіллю, Мінфіну, Мінекономрозвитку, ДФС, державному підприємству "ПРОЗОРРО" із залученням заінтересованими центральних органів виконавчої влади, а також представників відповідних облдержадміністрацій опрацювати питання щодо продажу непрофільних активів вугледобувних підприємств з метою спрямування отриманих коштів на виконання заходів з їх технічного переоснащення та модернізації. Про результати поінформувати Кабінет Міністрів разом з узгодженим операційним планом дій.

- Міненерговугіллю за участю HKPEKH опрацювати питання щодо укладення до 1 грудня 2018 р. державними вугледобувними підприємствами договорів на постачання та розподіл електричної енергії відповідно до вимог Закону України "Про ринок електричної енергії ". Про стан виконання поінформувати до 26 листопада 2018 р. Кабінет Міністрів.

- Міненерговугіллю, Мінфіну, Мінсоцполітики підготувати та подати до 1 листопада 2018 р. Кабінетові Міністрів узгоджені пропозиції щодо визначення можливих джерел фінансування для розв'язання проблем галузі, у тому числі соціальних, а також плану першочергових дій, спрямованих на стабілізацію роботи державних вугледобувних підприємств державного сектору економіки.

- Міненерговугіллю опрацювати у двотижневий строк питання щодо проведення наради за участю представників, Мінфіну, Мінсоцполітики, ДФС, Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, а також інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади, під час якої розглянути стан виконання поставлених у цьому протоколі завдань з метою підготовки до проведення робочої наради під головуванням Прем’єр-міністра України щодо обговорення операційних планів виходу з кризи підприємств вуглевидобувної промисловості державного сектору економіки до кінця 2018 року та на 2019 рік.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net