Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

8 Лютого 2019

ПІША ХОДА ШАХТАРІВ ЛЬВІВЩИНИ

6 лютого понад 350 шахтарів ДП «Львіввугілля» пішою ходою пройшли центральними вулицями міста до Львівської облдержадміністрації та обласної ради з основними вимогами: погашення заборгованості по заробітній платі та налагодження збуту місцевого вугілля на ближні до шахт Добротвірську та Бурштинську ТЕС.

Члени Виконавчого комітету Об’єднання профспілок Львівщини приєдналися до пішої ходи вулицями м.Львова. Під час пікету Голова ОПЛ Роман Дацько запевнив протестувальників, що багатотисячна спільнота Об’єднання профспілок Львівщини підтримує шахтарів, в єдності наша сила.


Голова Львівської територіальної Профспілки вугільників Олег Турчин зачитав вимоги шахтарських колективів до Кабміну, Верховної Ради, Міненерговугілля, Львівської ОДА та облради.


«З метою недопущення прийняття профспілками більш радикальних мір, просимо вас вжити всіх невідкладних заходів щодо погашення в найближчий термін заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля»»,- йдеться у листі профспілок.

Перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський та профспілкові лідери провели діалог щодо подальших дій та стабілізації ситуації з виплати заробітної плати.


Цього ж дня шахтарі отримали наступну частину коштів і загалом за грудень 2018 року виплачено 67% заробітної плати. Питання залишається відкритим і профспілки готові до подальших дій.

По матеріалам Львівської територіальної організації Профспілки

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net