Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

13 Лютого 2019

Нарада з актуальних проблемних питань діяльності ДП "Львіввугілля".

На вимогу профспілок Львівщини 12 лютого поточного року в м. Сокаль під головуванням голови обласної державної адміністрації Олега Синютки відбулася робоча нарада з питань «Напрацювання шляхів вирішення проблемних питань вугільної галузі».

Участь у роботі взяли перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, директор департаменту вугільно-промислового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Олександр Владиченко, народний депутат України, голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України Михайло Бондар, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов, депутат Львівської обласної ради Ігор Грабінський, міський голова Червонограда Андрій Залівський, голова Сокальської районної ради Микола Пасько, т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов, голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин, голова РО НПГУ Віталій Оніжук, директори шахт ДП «Львіввугілля», а також голови первинних профспілкових організацій вугільних підприємств Львівщини.

Характеризуючи стан справ, що склався на діючих шахтах керівник державного підприємства «Львіввугілля» у своєму виступі зазначив, що вкрай складна ситуація, яка склалася на вугільних підприємствах Львівщини зумовлена відсутністю коштів для забезпечення необхідним обладнанням та матеріалами для розвитку гірничих робіт, підтримки діючих потужностей і введення в експлуатацію нових лав, що призводить до падіння обсягів видобутку вугілля і, в результаті – несвоєчасної виплати заробітної плати гірникам.

Також на нараді було обговорено питання стосовно створеного ДП «Національна вугільна компанія», що передбачає реорганізацію державного підприємства
« Львіввугілля» шляхом приєднання до даної компанії. Таке рішення Міненерговугілля спричинило хвилю обурення серед шахтарських колективів.

Голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин порушив питання щодо своєчасної виплати заробітної плати шахтарям, відвантаження вугільної продукції на Добротвірську ТЕС та визначення подальшої долі ДП
« Львіввугілля».

Виступаючи на даній нараді голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов зазначив , що вирішення даних проблем можливе тільки на рівні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і Кабінету Міністрів України та наголосив про всебічну свою підтримку у вирішенні нагальних питань. Профспілковий лідер звернувся до голови олбдержадміністрації Олега Синютки з проханням підтримати Укрвуглепрофспілку у вирішенні проблемних питань ДП «Львіввугілля».

В свою чергу голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка підсумовуючи обговорення порушених питань на даній нараді зазначив , що ДП
« Львіввугілля» повинно працювати у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України без входження до складу до ДП « Національна вугільна компанія» і в цьому він солідарний з шахтарями.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net