Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

9 Квітня 2019

Шахтарські проблеми озвучено на засіданні Погоджувальної ради у Верховній Раді України.

8 квітня на засіданні Погоджувальної ради у Верховній Раді України народний депутата України Михайло Бондар порушив питання шодо вирішення нагальних шахтарських питань.

Зокрема, він наголосив на важливості завершення розгляду так званого ядерного пакету законопроектів з урахуванням нових пропозицій від Комітету ПЕК.Також виділив інші важливі питання: це законопроект 8527-д, який стосується працівників Держенергонагляду та прийняти рішення щодо проведення у вересні поточного року Парламентських слухань на тему: "Сучасний стан та актуальні завдання державної політики України у сфері енергетичної безпеки" ( законопроект № 10124).

Як голова підкомітету з питань вугільної промисловості Михайло Леонтійович подякувати Уряду за виділення першої частини передбачених коштів у обсязі 1 мільярд гривень і початок роботи з модернізації вугільної галузі. Водночас він звернув увагу на необхідності погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям та передбачення необхідного фінансування їх вчасних виплат у майбутньому.

«Звичайно, на таку ситуацію впливають далеко не повні розрахунки самих державних вугледобувних підприємств із бюджетом, соціальними фондами, але треба враховувати, що це зумовлено у тому числі численними фактами припинення постачання електричної енергії на виробництвах, відсутністю повних і вчасних розрахунків перед самими підприємствами за реалізовану товарно-вугільну продукцію тощо. Галузь потребує планомірного розвитку і чітких управлінських рішень» - зазначив народний депутат.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net