Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

11 Червня 2019

Шахтарі Львівщини налаштовані на проведення акцій протесту в м. Києві.

Сьогодні зранку на центральній площі м. Червограда зібралися представники шахтарських колективів ДП « Львіввугілля», щоб висловити свої вимоги .

Шахтарі на цьому зібранні одностайно ухвалили відеозвернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, РНБО, Верховної Ради України і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України у якому вимагають термінового погашення заборгованості по заробітній платі за березень-травень поточного року, а також забезпечення своєчасного збуту видобутого вугілля на розташовані у регіоні Добротвірську і Бурштинську ТЕС та Калуську ТЕЦ, і встановлення справедливої ціни на нього. Домагаються гірники й перегляду Держбюджету-2019 року стосовно виділення коштів на покриття різниці у собівартості товарної вугільної продукції та збереження ДП «Львіввугілля» як цілісного майнового комплексу.

У разі відсутності належних дій центральних органів державної владипо невідкладному вирішенні порушених питань , шахтарі у четвер, 13 червня, приїдуть до Києва, де проведуть безстрокові акції протесту – шляхом пікетування та проведення мітингів під будівлями Верховної Ради, Уряду , Адміністрації Президента та інших державних установ.

Відео звернення можна переглянути за посиланням

По матеріалам Львівської територіальної організації Профспілки.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net