Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

12 Червня 2019

Можливий профспілковий пікет

На минулому тижні відбулося чергове засідання ради голів профкому Торецької територіальної організації . На якому голова теркому Василь Щербань поінформував присутніх про ситуацію на ДП « Торецьквугілля», що склалася на сьогоднішній день.

Проблеми залишаються незмінними: неможливість відвантажувати вугільну продукцію, що призводить до накопичення вугілля на складах шахт, а держпідприємство - до відсутності коштів від реалізації видобутого вугілля. На даний час на складах знаходиться більше 53 тис.тонн вугілля, з них 20 тис.тонн, за які отримана попередня оплата. Отримані кошти, в першу чергу були спрямовані на технологію і 25% на виплату авансу за травень. Залишається на складах ще 33 тис.тонн вугілля – більш, ніж на 60 млн.грн.

Також В.П. Щербань поінформував про те, що в Міненерговугілля під головуванням заступника Міністра Корзуна А.В. за участю профспілок відбулася нарада з питання виплати заробітної плати працівникам шахт, які знаходяться в стадії ліквідації. На сьогоднішній день це питання знаходиться в стадії вирішення.

Члени ради голів були поінформовані про зустріч генерального директора Юхименко В.А. з керівником обласної ВЦА Куцем А.І., де порушувалося питання програми розвитку гірничих робіт на 2019 рік. Керівник ВЦА Куць О.І. пообіцяв скликати спільну нараду з керівниками відповідних структур для вирішення даної проблеми.

У разі негативного вирішення даного питання голова теркому В. П. Щербань виступив з ініціативою про проведення шахтарського пікету в м. Краматорську.
Також профспілковий лідер обговорив з головами профкомів шахт і «малих» підприємств ситуацію щодо заповнюваності 1-ї зміни дитячого оздоровчого центру «Шахтар».

По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net