Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

30 Травня 2018

Голодний бунт шахтарів ДП " Селидівугілля"

Ось уже другий тиждень гірники ДП «Селідоввугілля» відмовляються приступати до роботи. Причина одна затримки по виплаті заробітної плати. На підприємстві утворилася заборгованість перед працівниками з березня місяця 2018 року. Гірники вимагають від адміністрації ДП "Селідоввугілля" і Міністерства вугільної промисловості виконання їх законних прав, а іншими словами віддати чесно зароблені гроші.

Минулої п'ятницю, 25 травня 2018 року на конференції трудового колективу ДП «Селідоввугілля» була прийнята та підписана резолюція з вимогами працівників до Міністра Ігорю Насалику. Копія даної резолюції була також направлена голові Укрвуглепрофспілки Віктору Турманову, Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, голові Донецької ОДА Павлу Жебрівському. Паралельно з цим учасники конференції зажадали організувати і провести мітинг працівників ДП «Селідоввугілля» на центральній площі міста Селидове, на рівні ЦК Укрвуглепрофспілки провести засідання позачергової Президії по питанню організації та проведення Всеукраїнської акції протесту гірників України в м.Києві.(позачергова Президія відбудеться 01.06.2018г.)


Близько 500 працівників ДП «Селідоввугілля» сьогодні 30 травня 2018 року в 9.00 ранку зібралися на центральній площі м.Селидове.

Перед присутніми виступили голова Селидівської ТО ПРУПУ Володимир Бабич, Селидівський міський Голова Віктор Ремізов,генеральний директор ДП «Селідоввугілля» Сергій Пахомов,народний депутат України Валерія Заружко, всі виступаючі озвучили одну проблему - своєчасна виплата заробітної плати - це законне право кожного громадянина України, вугільна галузь в Україні та Донбасі повинна мати тверду підтримку від держави, виділення коштів на технічне переоснащення підприємств є першочерговим завданням .

Народний депутат України - Валерія Заружко пообіцяла всім присутнім свою підтримку на законодавчому рівні, особисто взяти під контроль дії Міністерства щодо виплат заробітної плати гірникам ДП «Селідоввугілля» і посприяти у вирішенні питання про виділення коштів на технічне переоснащення шахт і повернення вугільних запасів шахт 1/3 «Новогродівська» та «Котляревская», а також внести законопроект № 8362 "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо виділення додаткових коштів на державну підтримку вугледобувних підприємств України на розгляд Верховної Ради на наступному пленарному тижні.

Учасниками мітингу підписали вимоги до Міністра вугільної промисловості Ігоря Насалика , в частині виплати заробітної плати, виділення коштів на технічне переоснащення шахт , повернення вугільних запасів ...

По матеріалам Селидівської територіальної організації

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net