Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

9 Листопада 2017

Шахти ДТЕК збільшили видобуток вугілля марки Г на 9,2%

Шахти ДТЕК в січні-жовтні 2017 року збільшили видобуток вугілля марки Г на 9,2%, до 18,8 млн тонн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За жовтень поточного року підприємства "ДТЕК Павлоградвугілля" і "ДТЕК Добропіллявугілля" наростили видобуток до 1,9 млн. тонн з 1,8 млн. тонн у попередньому місяці.

Компанія відзначає, що таке зростання дозволяє максимально забезпечувати українські ТЕС вугіллям вітчизняного видобутку в опалювальний сезон. У компанії підкреслюють, що це стало можливим завдяки масштабним інвестиціям ДТЕК у розвиток виробництва - 3 млрд грн. за 9 місяців поточного року.

"Стратегічний курс України - вихід на повне самозабезпечення енергоресурсами. І ми працюємо в цьому напрямку. Щомісяця підвищуючи свої виробничі показники, ми знижуємо необхідність в дозакупівлі газового вугілля за кордоном. Без масштабних інвестицій, які ДТЕК зараз спрямовує на збільшення видобутку, впоратися з таким завданням було б просто нереально ", - заявив директор з видобутку вугілля" ДТЕК Енерго "Михайло Барабаш.

Тимчасовий дефіцит вугілля марки Г, що видобувається в Україні, є наслідком збільшення завантаження ТЕС, які працюють на марці Г, а також процесом переведення блоків ТЕС з антрациту на газове вугілля. Поступове зростання його видобутку на приватних і державних шахтах зможе вирішити питання дефіциту вже в найближчій перспективі.

Нагадаємо, ДТЕК продовжує реалізацію програми зі зниження залежності в імпортному вугіллі, що складається з трьох ключових кроків. Крок №1 - переведення блоків з антрациту на газове вугілля. Крок №2 - забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок №3 - модернізацій потужностей ТЕС для ефективної і безперебійної роботи.

МинПром

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net