Профспілка працівників вугільної промисловості України

Версія для друку

16 Листопада 2018

У порт «Южний» прибуло судно з енергетичним вугіллям з ПАР

14 листопада, портова лоцманська служба «Южний» філії Адміністрації морських портів України «Дельта-лоцман» здійснила проводку в порт судна «Zoe S» з 50,5 тис. т енергетичного вугілля для ТЕЦ України на борту.

З огляду на погіршення погодних умов, початок опалювального сезону і дефіцит енергетичного вугілля для роботи українських ТЕЦ, чергова поставка вугілля з ПАР має велике значення для енергетичної безпеки країни.

Лоцманську проводку і швартування судна ускладнювали звичні в цю пору року для лоцманів ДП ​​«АМПУ» погодні умови: обмежена видимість і пориви вітру до 12–13 метрів в секунду.

Судно стало під розвантаження біля причалу № 9 ДП «Морський торговельний порт «Южний». Технічні параметри цього причалу, а також своєчасно вироблені АМПУ ремонтні черпання дозволяють обробляти судна типу Panamax і Post Panamax.

Енергетичне вугілля, доставлене з Південно африканської республіки в порт «Южний», призначене для Дарницької ТЕЦ (м.Київ) та Чернігівської ТЕЦ.

Наступна поставка вугілля з ПАР у порт «Южний» очікується 21.11.2018 р. Судно «Stella Dora» доставить 75.9 тис. т енергетичного вугілля для Криворізької ТЕС.

© 2008–2024 Профспілка працівників вугільної промисловості України

Адреса Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України:

01042, г. Київ, бульвар Дружби Народів, 5, к. 526;
тел. (044) 528-90-29;
E-mail приймальні: prupukuiv@ukr.net