зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Профсоюзная учеба

10 Травня 2024
Семінар- практикум «Психологічна безпека і підтримка ментального здоров’я працюючих в умовах війни»
8-10 травня в с. Орловщина Дніпропетровської області за ініціативи заступника голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Любов Абраменко та за фінансової підтримки Федерації профспілок України відбувся семінар – практикум «Психологічна безпека і підтримка ментального здоров’я працюючих в умовах війни» для членів Укрвуглепрофспілки Донецької та Дніпропетровської областей.


Мета даного семінару – це допомога людині керувати своїм емоційним станом, будувати стосунки з іншими, приймати незалежні рішення та пристосовуватись до умов життя під час війни.

На початку проведення даного заходу з вітальним словом виступив голова Профспілки Андрій Зимін, який зазначив наступне.

Організаційна діяльність більшості профспілкових організацій значно ускладнюється через відсутність належних умов для їх роботи, втратою або знищенням відповідної документації, фінансовими труднощами, спричиненими зупинкою роботи підприємств, установ, організацій, міграцією працюючих. Також перед профспілковими активістами з шахтарських регіонів, де ведуться активні бойові дії, постають виклики особистісного характеру, зокрема необхідність організації побуту в умовах евакуації, психологічна стійкість, організація роботи профорганізацій «з нуля» на новому місці та в нових умовах.

Водночас профспілкові організації змушені змінювати сталі принципи роботи щодо захисту прав та інтересів працівників в нових умовах, з тим щоб оперативно реагувати на зовнішні та внутрішні виклики сучасного воєнного стану.

Разом з тим, оскільки значна частина населення, у тому числі й члени профспілок зазнали психологічних травм, профспілкові працівники, окрім фундаментальних знань щодо захисту прав та інтересів працюючих, мають опанувати базові навички надання психологічної допомоги.

Саме тому, семінар проводиться на тему: «Психологічна безпека і підтримка ментального здоров’я працюючих в умовах війни».

«Сподіваюся, що даний семінар буде корисним для всіх учасників. Поради та рекомендації як покращити своє ментальне здоров’я будуть враховані у Вашій практичній діяльності. Головне — це спілкування з іншими людьми та зняття емоційного навантаження, обмін думками, підтримка одне одного - усе це допомагає відчувати себе в тонусі та зберігати свої життєві сили. І тому, можливо і надалі, за Вашої підтримки, проводити аналогічні семінари з актуальних проблемних питань» - зазначив профспілковий лідер.

В своєму виступі заступник голови Профспілки Любов Абраменко зазначила, що Покровсько- Мирногадська делегація сама чисельна, до складу якої входять профспілкові профактивісти теркому, члени Молодіжної ради, а також представники Покровської військо-цивільної адміністрації та висловила побажання всіх учасників семінару про те, щоб такі навчання стали регулярними.

Протягом трьох днів учасники семінару обговорили ряд важливих питань у сфері психологічної підтримки, а також провели практичні кейси по обговореним питанням.



Зокрема:

- «Ментальне здоров’я у фокусі або як підтримати себе (з акцентом на поточну ситуацію)»;
- «Перша психологічна допомога (ППД) або як підтримати інших»;
- «Практичні аспекти надання першої медичної допомоги постраждалим»;
- «Баланс між роботою та особистим життям або чому ми робимо те, що робимо» та інші.

Від імені всіх учасників даного заходу висловлюємо щиру подяку голові Федерації профспілок України Григорію Осовому, заступнику голови ФПУ Євгену Драп'ятому, керівнику Департаменту профспілкового руху та зв'язків з громадськими організаціями ФПУ Ларисі Ровчак, заступникам голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Любов Абраменко, Сергію Юнаку, а також Дніпропетровській територіальній організації за всебічну підтримку та надання допомоги при проведенні зазначеного семінару.

По закінченню семінару- практикуму всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Профсоюзная учеба | Направления деятельности | главная