зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Квітня 2024
Відбулося засідання ПДК
11 квітня в Міністерстві енергетики України за участі голови Профспілки працівників вугільної промисловості України відбулося засідання Постійно діючої комісії з охорони праці та промислової безпеки у вугільній промисловості України. У роботі даного засідання взяли участь керівники структурних підрозділів апарату Міненерго, генеральні директори державних вугільних підприємств, установ та організацій, а також представники Державної служби України з питань праці, Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості.

Зі вступним словом виступив заступник Міністра енергетики України Олександр Хейло.

Надалі відповідно до порядку денного з першого питання щодо підведення підсумків роботи державних вугледобувних підприємств з питань охорони праці та промислової безпеки за I квартал 2024 року, а також виконання протокольних рішень попереднього засідання ПДК виступив з доповіддю начальник Управління охорони праці, промислової безпеки та цивільного захисту Ігор Ященко.

Згідно порядку денного далі було розглянуто обставини та причини нещасних випадків зі смертельними наслідками, що сталися на вугледобувних підприємствах у березні поточного року.

З даного питання було заслухано звіти керівників вугледобувних підприємств. Також була надана інформація щодо попередніх висновків комісії з розслідування нещасних випадків зі смертельними наслідками.

Наступним питанням було розглянуто реалізацію рішень з локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації, прийнятих штабом з ліквідації надзвичайної ситуації ( ознаки самозаймання вугілля) на ВП «Шахта «ЦентральнаДП «Торецьквугілля».

Також було розглянуто питання щодо погодження державними вугледобувними підприємствами планів розвитку гірничих робіт на 2024 рік в частині їх безпечного ведення з територіальними органами Держпраці.

В обговоренні зазначених питань порядку денного прийняв участь голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін, який наголосив на тому, що в січні 2022 року Міністерство соціальної політики надіслало проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», для врегулювання проблемних питань, пов’язаних із проведенням атестації робочих місць за умовами праці та використання результатів атестації. Нажаль, на даний час це питання залишається відкритим.