зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Квітня 2024
Відповідь на звернення профспілок
За ініціатив профспілок, які діють у вугільній галузі України було направлено звернення голові Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів з приводу попереднього розгляду законопроекту « Про врегулювання питань заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства енергетики України (щодо відновлення соціальних прав працівників енергетичної галузі)», реєстр № 10415 для подальшого його розгляду в сесійній залі.

У зверненні наголошувалося на тому, що зазначений законопроект має вирішити вкрай нагальне питання щодо забезпечення соціальної справедливості і захисту прав працівників та дозволить уникнути порушення прав, які передбачені чинним законодавством.

На зазначене звернення надійшла відповідь голови Комітету пані Трет'якової, в якому зазначається наступне.

Відповідно до статті 93 Регламенту Верховної Ради України до висновку головного Комітету щодо законопроекту додаються висновки комітетів, до предметів відання яких належить питання.

На даний час у Комітеті відсутні деякі висновки.

Таким чином, після отримання всіх необхідних висновків, а також висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради України Комітет розгляне на своєму засіданні зазначений законопроект та прийме відповідне рішення.