зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Квітня 2024
Боротьба за повернення права на пільгову пенсію продовжується.
Від імені шахтарів України голова Профспілки Андрій Зимін направив звернення до народного депутата України Михайла Бондара щодо повернення шахтарям безпідставно скасованого права на пенсію на пільгових умовах.

У зверненні висловлено прохання звернутися до Премєр-міністра України Дениса Шмигаля стосовно визначення суб’єкта ініціювання (постанова КМУ від 01.08.1992 №442) для внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 461 від 24.06.2016 «Про затвердження Списків виробництв, робіт, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» щодо категорії осіб, зайнятих на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу на рік (в обліковому періоді) з метою надання їх на розгляд Уряду.

Також наголошується, що прийняття відповідних змін до вищенаведених постанов КМУ є не тільки справедливим для вирішення проблем соціального захисту, але й критично важливим в умовах воєнного стану для функціонування економіки країни.

P.S. 12 квітня народний депутат України направив відповідне звернення до Прем'єр-міністра України з приводу зазначеного питання.