зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

4 Жовтня 2024
Про погашення заборгованості із заробітної плати
В умовах сьогодення, з якими стикається вугільна галузь України, питання заборгованості із заробітної плати стало одним із найгостріших. Працівники державних підприємств протягом тривалого часу не отримували належних виплат, які досягли критичних розмірів, що спричинило соціальну напруженість.

У відповідь на цю ситуацію за ініціативою Міненерго та профспілок, було укладено трьохсторонній договір (ДП «Укрвугілля», ПАТ «Центренерго» та держпідприємства) щодо графіка перерахування коштів для погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками.

Зокрема, з вересня місяця в ДП «Львіввугілля» почали поступати кошти за реалізовану вугільну продукцію. Станом на 1 жовтня виплати скеровані на повне погашення заборгованої зарплати за лютий 2024 року всім працівникам держпідприємства. Хоча часткові виплати були здійснені, залишається питання щодо подальшого погашення заборгованості, сума якої на сьогоднішній день тільки по ДП «Лвіввугілля» складає більше 471 млн. грн., не враховуючи фонд оплати праці за вересень місяць.

В нинішніх умовах, коли кожне підприємство має велике значення для економіки, вирішення фінансових проблем такого масштабу вимагатиме важких зусиль. Профспілка працівників вугільної промисловості України веде активні дії для вирішення цієї кризи. Лише спільними зусиллями можна буде подолати виклики та забезпечити енергетичну безпеку України в цей нелегкий час.