зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Травня 2024
ВИМАГАЄМО НЕ ДОПУСТИТИ ЗУПИНКИ ДЕРЖАВНОГО ВУГІЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА
За дорученням трудового колективу ДП «Львіввугілля» Львівська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості України направила звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра енергетики України, народних депутатів України, а також очільника Львівської ОВА щодо кризової ситуації на ДП « Львіввугілля».

У листі окреслено ситуацію на державному підприємстві у зв’язку із припиненням розрахунків за відвантажену вугільну продукцію та запропоновано шляхи її вирішення.

Зокрема:

- виділити з Резервного фонду Державного бюджету України кошти в сумі 315 млн. грн.. на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ДП «Львіввугілля»;
- виділити з Резервного фонду Державного бюджету України кошти в сумі 420 млн. грн. для часткового погашення заборгованості за відвантажену на ДП «Укрвугілля» вугільну продукцію;
- обмежити ( заборонити ) імпорт вугілля;
- внести зміни до п.13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт, послуг для замовників. Передбачених Законом України «Про державні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженого постановою КМУ від 12 жовтня 2022 року № 1178, доповнивши новим абзацом наступного змісту: « здійснюється закупівля вугільної продукції у державних вугледобувних підприємств».

За матеріалами Львівської територіальної організації Профспілки.