зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Липня 2024
V Пленум Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки
17 липня відбувся V Пленум Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України.

В.о. голови ЛТО ППВПУ Степан Ярема підвів підсумки роботи за перше півріччя поточного року.

Основна проблема, над вирішенням якої працює текриторіальна організація – це виплата заробітної плати.

За словами в. о. голови Львіської територіальної організації Профспілки ситуація на державному підприємстві ускладнилася після руйнаціх від ракетних обстрілів ТЕС, на які ДП " Львіввугілля" постачало вугільну продукцію. Всього ДП "Львіввугілля" на електростанції відвантажило вугілля на суму 429 млн.грн.

На даний час ні одна владна структура не дає відповіді на питання, коли ці кошти будуть виплачені. Заробітна плата на держпідприємстві не виплачується з лютого місяця п. р. Загальна сума заборгованості становить 457 млн грн. Гроші на зарплату надходять тільки з Держбюджету на покриття собівартості, і тільки для підземних працівників та технологічного ланцюжка.

На конференції трудового колективу у квітні місяці п. р. було затверджено нову редакцію Колективного договору. Триває укладання договорів між адміністраціями та первинними профспілковими організаціями відокремлених підрозділів.

Льтвівська територіальна організація Профспілка активно взаємодіє з Урядом, Міністерством енергетики, Львівською військовою адміністрацією щодо погашення заборгованності та пошуку шляхів реалізацїї вугілля, з метою стабілізації роботи ДП «Львіввугілля».