зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

18 Жовтня 2024
Енергетики забезпечили своєчасне виконання запланованих заходів з підготовки до опалювального сезону
Підготовка до опалювального сезону в Україні триває за визначеним графіком. Це посилює стабільність енергетичної системи в умовах зростання викликів.

План підготовки об’єктів енергетичної інфраструктури до зимового періоду розроблено Міністерством енергетики та затверджено Кабінетом Міністрів України ще в червні. Він охоплює широкий спектр завдань, зокрема виконання планових ремонтних робіт, встановлення резервних джерел живлення для підприємств критичної інфраструктури, розбудову розподіленої генерації.

Уряд впроваджує комплекс заходів, серед яких моніторинг виконання робіт енергетичними компаніями та місцевими адміністраціями. Основний фокус - на забезпеченні готовності об'єктів критичної інфраструктури до опалювального сезону, зокрема й монтажі резервних джерел живлення.

Також Уряд активізував моніторинг технічного стану та організації експлуатації теплових господарств через Державну інспекцію енергетичного нагляду, яка зосереджує увагу на особливо важливих закладах соціальної сфери. Зокрема, станом на вересень виправлено 92% виявлених порушень, що свідчить про високу ефективність виконаних заходів.

Незважаючи на складні умови, маємо значний прогрес у відновленні пошкоджених енергетичних об'єктів. Багато з них вже повернуто до працездатного стану, що забезпечує надійне енергопостачання для населення та промисловості. Це є важливим кроком у підготовці до холодного сезону та зміцненні енергетичної безпеки країни.
Міненерго співпрацює з партнерами для нарощування запасів ремонтного та енергогенеруючого обладнання. Особливої уваги приділяється забезпеченню регіонів, які найбільше страждають від обстрілів.

Технічні заходи для підготовки атомної генерації виконано з випередженням графіків, що позитивно впливає на загальну потужність та стійкість енергосистеми. Тому, попри щоденні атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури, ситуація в галузі генерації та постачання залишається стабільною.

Джерело: Міненерго

Міністерство енергетики України