зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

14 Червня 2017
Зустріч з представниками МОП по питанню безпеки та гігієни праці у гірничодобувній галузі України.
9 червня поточного року на виконання Програми гідної праці МОП для України відбулося офіційне відкриття проекту « Поліпшення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості України» за фінансової підтримки Уряду Канади.

В зазначеному заході взяв участь голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов.

Беручи за основу попередні масштабні проекти , присвячені безпеці та гігієні праці, що реалізовані спільно МОП та ЄС у 2010-2012 роках; та навчання , яке було проведено експертами у гірничодобувній галузі МОП- Міжнародна асоціація соціального захисту спільно у 2013 році, МОП зараз веде переговори щодо нового проекту, який матиме на меті надання підтримки Україні у покращенні умов у контексті безпеки та гігієни праці у видобувній галузі.

Загальна мета даного проекту полягає у скороченні кількості нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у гірничодобувній промисловості України через системний розвиток сучасної політики у сфері охорони праці за підтримки розширеного потенціалу соціальних партнерів.

Проект охопить гірничодобувну промисловість по всій країні. Проект триватиме з 2017 до 2019 року.

Виступаючи на зазначеному заході лідер Укрвуглепрофспілки наголосив на тому, що з моменту проведення зустрічі з представниками МОП в лютому місяці поточного року ситуація на гірничодобувних підприємствах не змінилася, про це свідчить аварія, що сталася на шахті « Степова» ДП «Львівугілля» в березні 2017 року. Обіцяні Урядом України 200 млн. грн. на охорону праці до цих пір не виділені, так як в Держбюджеті на 2017 рік відсутня відповіднна програма. Також Віктор Турманов зазначив, що Профспілка працівників вугільної промисловості України буде підтримувати всіляки ініціативи та програми дій, спрямовані на поліпшення умов праці шахтарів ї їх соціального становища, в тому числі і вище зазначений Проект.
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная