зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Квітня 2024
СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ на 22 квітня: на Донеччині внаслідок обстрілу шахти поранено трьох шахтарів; потреби споживачів в електроенергії покривають власна генерація, комерційний імпорт та аварійна допомога з сусідніх країн
ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Обмеження в цьому регіоні, а також у Кривому Розі діють і сьогодні.
Минулої доби у вечірні години Україна отримувала аварійну допомогу з Польщі, Словаччини та Румунії. Сумарний обсяг постачання склав менше відсотка від добового обсягу споживання.

Також на запит українського оператора системи передачі здійснюється екстрене постачання електроенергії і поточної доби. Сумарний обсяг залученої електроенергії прогнозується до 2% від прогнозованого обсягу добового споживання.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Учора ворог обстріляв одну з шахт на Донеччині. Поранення отримали троє працівників.

Повторний ракетний обстріл підприємства стався вночі. Пошкоджено будівлі.

СТАН МЕРЕЖ

Минулої доби в Одеській області через технологічне порушення короткостроково вимикалось обладнання на високовольтній підстанції, при цьому знеструмлювалися побутові споживачі.
На Івано-Франківщині через технічне порушення короткостроково вимикалась високовольтна підстанція. У результаті знеструмлювалися побутові споживачі та один юридичний споживач.
У Сумській області через падіння дерева пошкоджено високовольтну повітряну лінію, вимикались побутові споживачі. Лінію включено в роботу.

НАСЛІДКИ НЕГОДИ

На Донеччині через негоду (сильний вітер) відключилась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення побутових споживачів та двох шахт (загалом під землею працювало 25 людей). Працівники вийшли на поверхню.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,43 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 7858 МВт*год. Експорту не передбачається.