зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

15 Листопада 2017
Відбулося чергове засідання тристоронньої комісії при Мінсоцполітики з питань надання дозволів на здійснення перевірок з охорони праці
До складу тристоронньої комісії з питань надання дозволів на здійснення перевірок з охорони праці, створеної наказом Міністерства соціальної політики України, входять представники Мінсоцполітики, Державної служби України з питань праці, СПО роботодавців та СПО об’єднань профспілок. Очолює Комісію директор Департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики Товстенко О.П.

Комісія періодично збирається для розгляду звернень громадян з питань порушення правил безпеки і гігієни праці на виробництві, та в кожному випадку вирішує питання щодо надання дозволу на здійснення державними інспекторами відповідних перевірок та заходів у відповідності до законодавства.

При цьому Комісія керується Законом України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» який встановлює, що позапланові заходи державного нагляду (контролю) здійснюються органами державного нагляду (контролю) за наступних підстав:


обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав; за письмовою заявою суб’єкта господарювання до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням; за рішенням суду; у разі настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання.

Такі звернення надходять на адресу Державної служби України з питань праці, яка потім надає відповідну інформацію Комісії для прийняття рішення.

В окремих випадках, коли надходять колективні звернення, в яких йдеться про порушення норм безпеки праці, виникнення випадків травмування і реальну загрозу життю і здоров’ю працівників, Комісія також приймає рішення про здійснення відповідної перевірки і заходів щодо усунення такої загрози.

Всього 13 листопада 2017 року Комісія прийняла більше 20 позитивних рішень щодо здійснення перевірок за відповідними зверненнями.


За матеріалами департаменту охорони праці ФПУ
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная