зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

17 Липня 2017
Другий крок зроблено, як жити далі
Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», яким передбачено додаткове фінансування вугільної галузі.

Зокрема для:
- забезпечення виплати заробітної шахтарям державних вугледобувних підприємств та недопущення виникнення соціальних вибухів серед шахтарів пропонується виділити додатково 280,0 млн. грн. за бюджетною програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції»;

- забезпечення фінансування заходів з охорони праці та підвищення техніки безпеки на державних вугледобувних підприємствах пропонується включити бюджетну програму «Заходи з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах» з видатками за загальним фондом у сумі 100,0 млн. гривень.

Слід зазначити, що Уряд та парламентарі врешті дослухалися до вимог Профспілки і вперше за три роки – відкрита державна програма з фінансування заходів з охорони праці та техніки безпеки.

Разом з тим, виділених коштів по вищезазначеним програмам недостатньо. Заборгованість з виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств станом на 13.07.2017 року складає 597,2 млн. грн., тому для стабільної її виплати до кінця року необхідно принаймні додатково ще 600,0 млн. грн., також на заходи з охорони праці та техніки безпеки необхідно у рази більше.

ЦК Профспілки буде тримати під постійним контролем ланцюг проходження виділених коштів від Уряду до рахунків державних вугледобувних підприємств.

Сподіваємося, що професійне свято Шахтарі зустрінуть з повними кошиками та новими рятівниками.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная