зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

17 Липня 2017
Шахтарі ПАТ «Лисичанськвугілля» страйкують - віддайте наші гроші
Шахтарі ПАТ «Лисичанськвугілля» страйкують. Основна вимога – виплата поточної заробітної та заборгованості з неї за минулі періоди, починаючи з грудня 2015 року по червень 2017 року.

Станом на 13 липня 2017 року заборгованість із виплати заробітної плати з нарахуваннями обов’язкових платежів складає - 135 млн. гривень.

Лисичанська територіальна організація Профспілки повідомляла про ситуацію, що склалася на підприємствах ПАТ «Лисичанськвугілля» всім органам виконавчої і законодавчої влади, починаючи від Лисичанської міської Ради та Луганської обласної державної адміністрації і закінчуючи Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Кабінетом Міністрів України і народними депутатами України.

До цього часу неодноразово відбувалися несанкціоновані акції протесту з боку працівників, які вдавалося врегулювати на рівні керівництва ПАТ «Лисичанськвугілля» і Укрвуглепрофспілки.

Проте, кризова ситуація призвела до несанкціонованої акції протесту з боку працівників ВП «Шахта ім. Г.Г.Капустіна» у вигляді відмови підніматися на поверхню шахти підземних працівників по закінченню робочих змін 15 липня 2017 року чисельністю 55 чоловік. 16 липня до цієї акції приєдналися працівники ВП «Шахта Новодружеська» чисельністю 21 чоловік.

Лисичанський територіальний комітет організував за свій рахунок харчування для працівників, які проводять акцію протесту в підземних виробках шахт.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная