зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

20 Липня 2018
З 1 ЖОВТНЯ ЗА ЛІКАРНЯНИМИ (ДЕКРЕТНИМИ) ЗВЕРТАЄМОСЯ ЗА НОВОЮ ФОРМОЮ ДОВІДКИ-РОЗРАХУНКУ
Правління Фонду соцстраху затвердило низку нормативних документів.

19 липня відбулося позачергове засідання правління Фонду соцстрахування України.

На цьому засіданні затверджено:

1. Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду.

2. Зокрема, документ з 01 жовтня 2018 року вводить у дію нову форму заяви-розрахунку і впроваджує систему оперативного інформування роботодавцями про здійснення виплат застрахованим особам шляхом надання Фонду повідомлення. Цей крок дозволить мінімізувати ризик затримок при виплаті допомоги по тимчасовій втраті працездатності та, в подальшому, зменшити навантаження на роботодавців за рахунок спрощення звітності.

3.Було затверджено Порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат, які Фонд здійснює потерпілим на виробництві та членам їх сімей, привівши його у відповідність до норм діючого законодавства.

4. Крім того, правління Фонду у новій редакції затвердило Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

5.Затверджено порядки списання Фондом безнадійної дебіторської заборгованості зі сплати страхових коштів та списання кредиторської заборгованості Фонду, строк позовної давності якої минув.

6.Також внесено зміни до граничної чисельності працівників та структури виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

По матеріалам ФССУ.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная