зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

16 Квітня 2019
Проблема стабільного постачання електроенергії на державні вугледобувні підприємства вирішується на законодавчому рівні.
У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону « Про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо забезпечення постачання електроенергії захищеним споживачам Донецької та Луганської областей» ( реєстр. № 10227 ).

Критична ситуація із забезпеченням електроенергією стратегічно важливих підприємств даного регіону та країни в цілому свідчить про нагальну необхідність термінового вжиття на державному рівні заходів, спрямованих на комплексне вирішення проблеми.


Метою прийняття акту є забезпечення подальшого стабільного електропостачання життєво важливих об’єктів регіону, в тому числі комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» та державних підприємств вугільної галузі.

Законопроектом визначається , що досі діюча норма про те, що постачальник "останньої надії" постачає електричну енергію споживачу протягом строку, що не може перевищувати 90 днів, не розповсюджується на постачання електричної енергії споживачам - підприємствам вугільної промисловості, що належать до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная