зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

18 Липня 2008
Мінвуглепром намагається скоротити майже 1,5 тисячі працівників вугільної галузі. Профспілки обурені.

В кінці червня Міністерство вугільної промисловості провело наради у Шахтарську і Лисичанську з керівниками вуглевидобувних підприємств, щодо знаходження джерел для виплати заробітної плати у червні 2008 року та стабілізації їх фінансового стану. Головним підсумком нарад став протокол від 23.06.2008 року із заходами щодо значного скорочення чисельності працівників шахтної поверхні (майже 1,5 тисячі працівників).

Вказані наради проходили без участі представників профспілок, які були проінформовані лише, коли почалась практична реалізація зазначених заходів. Тобто замість пошуку шляхів для підвищення обсягів виробництва та економії коштів, відбувається звільнення працівників на підприємствах галузі. Крім того, це робиться із порушенням трудового законодавства, бо зменшення кількості працівників має бути погоджено з відповідними профспілковими структурами. А Профспілка працівників вугільної промисловості України на всіх своїх рівнях виступає рішуче проти таких дій, які ще й суперечать Галузевій угоді.

Подальше виконання вказаного протоколу може викликати заворушення на підприємствах галузі.

А поки ЦК ППВПУ направило листа до першого заступника міністра вугільної промисловості України Олександра Францишка з вимогою негайно зупинити незаконні дії і надати вказівку керівникам шахт і вуглевидобувних підприємств погодити питання зменшення чисельності працівників із відповідними профорганізаціями з дотриманням усіх норм чинного законодавства та Галузевої угоди.