зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Грудня 2016
Про підвищення пенсій з 1 грудня 2016 року.
З 1 грудня 2016 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшився на 10,3% і становить 1247 гривень.


У зв’язку з цим органами Пенсійного фонду України у грудні поточного року проведено перерахунок пенсійних виплат, розмір яких обчислюється виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, зокрема: мінімальну пенсію, мінімальну пенсійну виплату особам, визнаним інвалідами війни, та учасникам бойових дій; мінімальну пенсійну виплату особам, визнаним інвалідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, мінімальну пенсійну виплату у разі втрати годувальника; надбавки та підвищення до пенсії, в тому числі за понаднормовий стаж.

Мінімальний розмір пенсії шахтарів з 1 грудня 2016 року буде складати – 3741 гривню.

Матеріали Пенсійного фонду України щодо такого підвищення можна переглянути за посиланням: http://www.pfu.gov.ua/pfu/doccatalog/document?id=271387.

При цьому, відповідно до абзацу другого частини третьої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» перерахунок мінімальної пенсії та доплати за понаднормовий стаж проводиться лише непрацюючим пенсіонерам.