зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Лютого 2017
Нарада по Спискам №1 та №2.
3 лютого 2017 року с відбулася нарада у Першого віце- прем'єр міністра України С. Кубіва. В нараді взяли участь Голова Федерації профспілок України Г. Осовий, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України В. Турманов, голова Дніпропетровського обласного об'єднання ради Профспілок В. Дюбіль, голова Дніпропетровської територіальної організації Укрвуглепрофспілки С. Юнак та голова первинної профспілкової організації шахти « Тернівська» О. Коновалов .


Учасники наради обговорювали питання , пов'язане з поверненням права на пенсію на пільгових умовах для працівників, що зайняті на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу на рік ( Списки № 1 та № 2).

Як зазначив голова Укрвуглепрофспілки , що з прийняттям Кабінетом Міністрів України Постанови № 461 ліквідується ланка робітничих професій.

Профспілковий лідер наголосив на тому, що якщо питання списків № 1 №2 не будуть вирішені , то шахтарі приїдуть до Києва відстоювати свої законні права на пільгову пенсію .

В. Турманов передав листа Першому віце- прем'єр міністра України С. Кубіву стовсовно спримяння в організації наради під головуванням віце- прем'єр міністра України П. Розенка за участі Мініста соціальної політики України В. Реви , Міністра енергетики та вугільної промисловості України І. Насалика та голови Укрвуглепрофспілки В. Турманова для остаточного узгодження питання Списків № 1 та №2. ( лист додається).