зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

10 Лютого 2017
Зустріч з представниками Міжнародної організації праці.
8 - 10 лютого 2017 р. в Україні перебувала технічна місія Міжнародної організації праці ( МОП).

9 лютого поточного року в комітеті Верховної Ради України з питань паливно- енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулася зустріч – консультація по презентації спільного проекту МОП- Канада «Покращення безпеки та гігієни праці у гірничодобувній галузі України» .

У зазначеному заході взяли участь :
Кеніч Хіросе - старший спеціаліст з соціального захисту Групи з питань технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро Міжнародної організації праці для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт).
Мартін Хан - технічний спеціаліст з питань охорони праці на шахтах Відділу секторальної діяльності Міжнародної організації праці (Женева)
Сергій Савчук - Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні.
Представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості Україн, голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов, народний депутат України Михайло Бондар.

Загальна мета запропонованого проекту полягає у скороченні кількості нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у гірничодобувній промисловості України через систематичний розвиток сучасної політики у сфері охорони праці за підтримки розширеного потенціалу соціальних партнерів. МОП попередньо погоджено надання технічної допомоги щодо вдосконалення системи охорони праці у гірничо-видобувній промисловості (проект МОП за фінансування з боку уряду Канади).

Проект спрямований на досягнення цієї мети шляхом сприяння розробці та реалізації сучасної політики з охорони праці відповідно до міжнародних трудових норм та директив ЄС, зміцнення потенціалу соціальних партнерів для реалізації практичних заходів з управління охороною праці на робочому місці і просування культури безпеки та профілактики за допомогою ефективного обміну знаннями про інструменти та кращі практики з охорони праці.

Проект охопить гірничодобувну промисловість по всій країні. У східній частині України проектом буде охоплено територію, контрольовану урядом. Проект триватиме з 2017 до 2019 року.

Учасники наради обговорювали виконання Україною ратифікованих Конвенцій МОП.
Виступаючи на зазначеному заході Віктор Турманов, окреслив основні проблеми в сфері безпеки та охорони праці на підприємствах вугільної промисловості України.
Також голова Профспілки надав представникам МОП відповідні пропозиції щодо підвищення охорони праці та промислової безпеки на підприємствах вугільної галузі України.