зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Березня 2017
НІ – БАНКРУТСТВУ ШАХТ !
У Верховній Раді України 20 березня поточного року зареєстровано проект Закону України « Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств» , реєстраційний № 6212, автор народний депутат України Михайло Бондар.

Розробка вищезазначеного законопроекту ініційована та здійснена за участі Профспілки працівників вугільної промисловості України з метою недопущення подальшого повного розвалу вугільної промисловості України та припинення шляхом банкрутування роботи шахт, які при достатніх виробничих запасах вугілля не можуть надалі самостійно забезпечувати економічну збалансованість і відтворення вугільного виробництва.

Проектом Закону пропонується тимчасово , на строк до 1 січня 2019 року зупинити виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень, що підлягають виконанню в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження" щодо державних вугледобувних підприємств.

Справи про банкрутство державних вугледобувних підприємств до 1 січня 2019 року не порушуються. Провадження у справах про банкрутство державних вугледобувних підприємств, порушені до набрання чинності цим Законом, підлягають припиненню, крім випадків, коли ліквідація відбувається за рішенням власника.

В разі відсутності законодавчого акту на заборону стосовно порушення справ про банкрутство державних вугледобувних підприємств в подальшому буде здійснюватися масове накладання арешту на виділені бюджетні кошти, призначені на виплату заробітної плати шахтарям, а також на технічний кредит обсягом 1 млрд. гривень на технічне переоснащення вугільного виробництва.