зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Березня 2017
Презентація видання «Справжня ціна вугілля в умовах війни на Донбасі: погляд крізь призму прав людини».
28 березня поточного року у місті Києві в Будинку кіно відбулася презентація видання «Справжня ціна вугілля в умовах війни на Донбасі: погляд крізь призму прав людини», в якій взяли участь представники громадських організацій, працівники наукових установ.

Видання є підсумком дослідження, проведеного Східноукраїнським центром громадських ініціатив у співпраці з партнерськими організаціями – учасниками Коаліції громадських організацій та ініціатив «Справедливість заради миру на Донбасі» за підтримки представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні з метою створення умов для розгортання широкої суспільної дискусії щодо реальних економічних, екологічних та соціальних наслідків видобутку вугілля на Донбасі в умовах війни.

Автори видання не лише констатують факти численних порушень соціальних, трудових та екологічних прав, але й рекомендують комплекс заходів, спрямований на вирішення основних проблем, спричинених вугільною галуззю, та створення передумов для поступового переходу на відновлювані джерела енергії.

В презентації даного дослідження взяв участь і виступив завідуючій відділом з організаційної та інформаційної роботи ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України Юрій Білуха, який наголосив на необхідності дотримання соціальних і трудових прав працівників вугільної галузі.

Редакційною групою була висловлена щира подяка голові Профспілки Віктору Турманову за надану інформаційну допомогу під час реалізації даного проекту .