зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Травня 2017
Кабмін розгляне питання реформування вугільної галузі.
19 травня поточного року під час Години запитань до Уряду в Парламенті України Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик анонсував розгляд питання реформування вугільної галузі.

« Кабінет Міністрів України розгляне питання реформування вугільної галузі України на слідуючому засіданні» - заявив Міністр.

« Прем'єр – міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що першим питанням на черговому засіданні Уряду буде реформування вугільної галузі»,- сказав міністр.

Як відомо Прем'єр – міністр України, зобов'язав Міненерговугілля підготувати стратегію дій у вугледобувній галузі ще до 26 квітня поточного року. Однак , вона до цих пір не представлена.

В свою чергу Прем'єр –міністр України Володимир Гройсман, презентуючи у Парламенті реформування пенсійної системи наголосив : « У нас є надшкідливі професії. Шахтарі, металурги, які входять до першого і другого списку. Ви знаєте, що певним чином цей список в минулому році був підкоригований.

Але ми разом з профспілками, з Федерацією роботодавців підписали угоду, в якій передбачили, що буде запроваджено для цих професій окрема система пенсійного страхування, пенсійних внесків. І це дасть можливість не тільки зберегти цей список один, два, який є. І щоб люди завчасно виходили на пенсію, тому що не може сталевар у печі працювати 25 років. Ми це розуміємо. А щоб вони виходили раніше».

«І більше того, ми навіть з вами розширимо перший і другий список більше, ніж він є сьогодні. І зробимо його в інтересах тих людей, які працюють на шкідливому виробництві. Це теж є дуже важливим нововведенням в цій системі» - заявив Прем'єр – міністр.