зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

2 Червня 2017
Зустріч Міністра Ігоря Насалика з представниками т рудових колективів Донецької та Луганської областей.
Міністр Ігор Насалик здійснив робочу поїздку до східних регіонів України. У межах поїздки Міністр провів розширену робочу нараду за участю генеральних директорів державних вугледобувних підприємств цих областей, голів шахтарських міст та представниками профспілкових організацій. Під час зустрічі була презентована нещодавно розглянута і ухвалена Урядом Концепція реформування та розвитку вугільної промисловості України та План заходів щодо її реалізації.

Після наради Ігор Насалик окремо зустрівся з керівниками вугледобувних підприємств та представниками профспілкових територіальних організацій Укрвуглепрофспілки.

В зустрічі з Міністром в м. Угледарі приймали участь голова Дзержинської територіальної організації - Щербань В. П. Красноармійської - Сиротюк Р.П., Первомайської – Подгорний В. В., голови Первинних профспілкових організації шахти «Південнодонбаська№ 1» - Попов А. Л. і шахти « ім. Сургая М. С.» - ГордієнкоВ. І., а також затупник голови Селідівської територіальної організації Резніченко С. О. та головний технічний інспектор Лисичанської територіальної організації – Волков В. Л . В свої виступах представники Укрвуглепрофспілки висловили свою позицію стосовно запропонованих реформ вугільної галуз щодо модернізації підприємств, забезпечення обладнанням та засобами захисту, безпечних умов праці гірників та вирішення соціально- економічних питань.

Зокрема, Голова Дзержинської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Щербань В. П. у своєму виступі порушив питання щодо наслідків , пов'язаних з реалізації Постанови Кабінету Міністрів України № 266 стосовно закриття шахт « Північна» та « Південна» і перекладенням наявних боргів цих шахт на діючі підприємства, що вкрай негативно відобразиться на наявному фінансово – економічному стані діючих підприємств. Також в ході зустрічі Щербань В. П. порушив питання, пов'язане із передачею об'єктів соціальної сфери на баланс міських держадміністрацій та необхідності збереження і розвитку шахтарських оздоровчих закладів. В ході зустрічі було також висловлено і про необхідність вирішення питання в рамках запланованого реформування вугільної галузі щодо винайдення необхідних коштів на погашення боргів за використану вибухівку, електроенергію, лісові матеріали та обладнання .

Голова Красноармійської територіальної організації Сиротюк Р. П. порушив питання щодо подальшої долі шахт , які знаходяться в стадії реструктуризації та ситуації з соціально- економічною і культурною сферами та необхідністю повного забезпечення засобами індивідуального та колективного захисту шахтарів.

Головний технічний інспектор Лисичанської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Волков В. Л. порушив питання щодо виділення необхідних коштів на придбання обладнання та матеріалів для вводу в дію нових очисних вибоїв на вугледобувних підприємствах ПАТ «Лисичанськвугілля», а також погашення існуючої заборгованості по заробітній платі, яка утворилася з грудня 2015 року .

Наприкінці зустрічі Міністр Ігор Насалик заявив, що найближчим часом Міненерговугілля України розпочне розгляд програм діяльності вугільних підприємств за участі їх керівників та представників Профспілки, де будуть розглянуті конкретні заходи щодо забезпечення подальшої сталої діяльності вугільних підприємств і дана відповідна оцінка роботі їх керівників.

В ходв поїздки Ігор Насалик ознайомився також з виробничим майданчиком державного підприємства "ШУ "Південнодонбаське №1".