зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Червня 2017
Борг не нарахують, якщо платіж за ЖКГ не сплачено через заощаджену субсидію.
Несплата обов'язкового платежу за наявності заощадженої субсидії не є підставою для нарахування боргу.

Після перерахунку постачальниками комунальних послуг невикористаних субсидій споживачам можуть прийти платіжки " з мінусом».

Відображення заборгованості в платіжках можливе лише в таких випадках:

- у разі несплати рахунків за травень за спожиті комунальні послуги;

- у разі споживання послуг більше за надані соціальні нормативи;

- у разі наявності заборгованості , яка з'явилася у субсидіанта до початку опалювального сезону та не була погашена протягом зими.

Якщо споживач скористався заощадженою субсидією у рахунок наступного комунального платежу та не сплатив рахунок за опалення, водопостачання чи електроенергію, зокрема обов'язковий платіж, це не може трактуватися постачальником послуг як заборгованість з оплати комунальних послуг.

За рекомендаціями Мінсоцполітики, у разі зазначення постачальником у квитанції заборгованості, без зарахування заощадженої субсидії, необхідно звернутися до нього за щомісячною роздруківкою по надані послуги для визначення правомірності виставлення заборгованості та причини її виникнення, а також вимагати здійснення перерахунку платежів.

Заощаджену субсидію можна отримати готівковими коштами. Порядок відшкодування суми заощадженої субсидії встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 300.

На основі матеріалів : ЛІГА: ЗАКОН