зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Липня 2017
Соціальний діалог в дії
Представники ЦК Профспілки протягом тижня були з робочою поїздкою у Донецькій області. Зокрема, відвідали Селидівську та Мирноградську територіальні організації та ряд первинних профспілкових організацій.

Були проведені зустрічі з профспілковим активом первинок і теркомів, генеральними директорами державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля», а також з керівниками окремих шахт.

Під час зустрічі були надані інформації про роботу ЦК Профспілки, профспілкове бачення реформування та розвитку вугільної галузі. Члени Профспілки отримали відповіді на запитання щодо виплати заробітної плати та дотримання соціальних гарантій.

З метою вирішення сьогоденних болючих виробничих та соціально-економічних питань працівників галузі, Профспілка ініціювала зустріч з керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
Головними питаннями обговорення були:
- погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам та своєчасна її виплата;
- додаткове фінансування державних підприємств на підготовку нових лав з метою виходу на самоокупність виробничих підрозділів;
- внесення змін до чинного законодавства з питання списання боргів минулих років до соціальних фондів та Пенсійного фонду України у зв’язку з частковою оплатою листків непрацездатності та проблем при призначенні пенсій.

В цілому керівництво Міністерства погодилося з пропозиціями Профспілки і пообіцяло вживати відповідних заходів з вирішення вищезазначених питань.