зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

24 Жовтня 2017
У жовтні відбувся семінар-практикум для бухгалтерів територіальних і первинних організацій Укрвуглепрофспілки
17-20 жовтня у Львові на базі Готельно-навчального комплексу «Гетьман» відбувся семінар-практикум "Новації законодавства у фінансовій роботі профспілкової організації" для бухгалтерів територіальних і первинних організацій Укрвуглепрофспілки.

Чотириденне навчання було присвячено питанням фінансового забезпечення Профспілки працівників вугільної промисловості України, тому що даний аспект є запорукою успішної діяльності у боротьбі за права працівників галузі.

В семінарі прийняли участь головні бухгалтери теркомів і профкомів з усіх регіонів України.

Відкрив семінар перший заступник Голови Профспілки Валерій Мамченко, який надав інформацію про наявну ситуацію у вугільній галузі і означив проблеми профспілкової діяльності на сучасному етапі та шляхи їх вирішення.

Відбулася презентація програми «Комплекс Профспілка» програмне рішення автоматизації діяльності профспілкових організацій. Профспілковий та бухгалтерський облік в єдиному інструменті.

Лекторами семінару були:
сертифікований аудитор Ярошинська Світлана Василівна;
кандидат філологічних наук, професор Гончаренко Сергій Борисович;
викладач Національної академії сухопутних військ, практикуючий психолог
Музичко Леся Тарасівна

На семінарі були розглянуті основні питання документування та обліку у профспілковій організації: основні моменти організації та ведення бухгалтерського обліку у неприбуткових організаціях;оформлення документів, аналіз помилок; проведення інвентаризації; зберігання та архівація документів; касові операції; профспілкові виплати; тощо. Зокрема, було зосереджено увагу на особливості умов перебування у новому Реєстрі неприбуткових установ та організацій.

Учасники семінару чітко отримали відповіді на свої запитання.

Бухгалтери мали змогу обговорити проблеми фінансової діяльності, обмінятися практичним досвідом і новими ідеями по удосконаленню фінансового забезпечення діяльності Профспілки.

Катерина Щербань відзначила, що слухачі активно приймали участь у семінарі, а отримані знання, безперечно допоможуть більш ефективно виконувати свої функції в територіальних і первинних профорганізаціях.