зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Листопада 2017
Ціну на вугільну продукцію необхідно підняти!
На сайті Міністерства енергетики та вугільної промисловості України розміщено Протокол наради з питання визначення граничної ціни на вугільну продукцію, яка відбулася 26 жовтня поточного року.

На порядку денному питання визначення граничної ціни на вугільну продукцію.

Із вступним словом звернувся Міністр енергетики та вугільної промисловості
України Насалик І. С. та поінформував про стан справ на ринку енергетичного вугілля.

Міністр зазначив, що згідно котирувань форвардів на поставку вугілля в листопаді 2017 року - квітні 2018 року ціни на енергетичне вугілля збільшуються відносно середнього значення за останні 6 місяців.

Поточна ціна імпортованого вугілля з ПАР становить близько 100 доларів
США/т, з США - 97-110 доларів США/т.

Враховуючи викладене, граничний рівень ціни 1 тони вугільної продукції для
потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній та теплових
електроцентралей, що встановлений для державних вугільних підприємств на рівні 2200 грн./т (без ПДВ та витрат на транспортування) не відповідає ринковим цінам.

З метою нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та забезпечення
сталого проходження осінньо-зимового періоду 2017/2018 року присутнім
запропоновано визначитися щодо необхідності підняття ціни на вугільну продукцію, яка створить умови для сталого функціонування підприємств ПЕК.

З огляду на зазначене, індикативна ціна 1 тони вугілля для ГК ТЕС та ТЕЦ
України має становити 2 425 грн./т (без ПДВ та витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 Ккал.
Присутні підтримали пропозицію щодо необхідності підняття індикативної ціни 1 тони вугільної продукції з 01.11.2017 року до рівня 2425 грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 ккал/кг для ГК ТЕС та ТЕЦ.

За підсумками наради було вирішено: Міненерговугілля з 1 листопада 2017 року рекомендує підвищити для державних підприємств граничний рівень ціни 1 тони вугільної продукції для потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній та теплових електроцентралей до 2 425 грн./т (без ПДВ та витрат на транспортування) з урахуванням базових показників якості.

З Протоколом наради можна ознайомитися за посиланням http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/doccatalog/document?id=245246175